Rychlé, výživné, chutné. Rybí pomazánky vás potěší, pokud máte rádi poctivé jídlo, které nezabere ho...
Blog
Gazpacho je symbolem španělského léta. Osvěžující studená polévka, která voní rajčaty, paprikami a o...
Stín pomerančovníků, šumění moře a slunce nad hlavou...i tak nějak může vypadat ráno v Andalusii. Ja...
Arbequina a Picual. Obě odrůdy oliv, ze kterých vyrábíme olivový olej, jsou vysoce ceněné, ale jejic...
Jak chutná španělský venkov? Jako tohle tradiční a osvěžující jídlo! Ensalada campera – venkovský sa...
Mild, light nebo rafinovaný… Co přesně tato slova na etiketách znamenají? Udělejte si jasno, ať víte...
Olivový olej má v českých kuchyních své místo hlavně v salátech, dresincích nebo jen tak na chleba. ...
Šéfkuchař Láďa Vaníček z pražské restaurace Mlýnec si zakládá na sezónnosti, eleganci a hluboké...
Tohle jídlo dokáže provonět celý dům a vrátí vás do dětství. Jak na Carlosovo pečené kuře, které kom...
Některé recepty si španělské rodiny předávají po generace. Patří mezi ně i cizrnový guláš neboli pot...
Carpaccio je synonymem elegance na talíři. Tento jednoduchý, ale naprosto výrazný recept si zamiluje...
Olivový olej – zdánlivě jednoduchá surovina, ale při nákupu se můžete snadno ztratit. Cena ne vždy o...