Máte rádi klasickou španělskou paellu? Pak vás nadchne i fideuà, kde místo rýže najdete nudle.
Ingredience pro čtyři osoby: :
300 gr. nudlí
200 gr. mořských plodů
5 krevet
zelený pepř
1 červená paprika
1 malá bílá cibule
2 rajčata
3 stroužky česneku
2 citróny
2 bobkový list
šafrán
olivový olej Lozano Červenka
sůl
čas: 45 minut
Připravte vývar z mořských plodů. Vložte do vody mořské plody a krevety, bobkový list a sůl. Nechte vařit asi 30 minut na středním ohni.
Poté smažte krevety v pánvi nebo paellové pánvi s velkým množstvím oleje a když zčervenají, vyndejte je a odložte.
Pak nakrájejte česnek na plátky, k němu cibuli a jemně nakrájenou červenou a zelenou papriku. Osmažte na pánvi, na které se smažily krevety, a ke konci přidejte rajčata. Přidejte mořské plody, nudle a zalijte vývarem. Dochuťte šafránem a solí.
Nechte vařit po dobu 10-15 minut, v závislosti na typu nudlí. Když nudle změknou, přikryjte celou pánev na 5 minut utěrkou.
Poté utěrku odstraňte a ozdobte předem usmaženými krevetami (které jste předtím odložili stranou) a citrónem nakrájeným na plátky.
Pokud nemáte krevety, postačí mořské plody. Místo šafránu lze použít kurkumu. Fideuà je velmi snadné a lehké letní jídlo, se kterým uděláte skvělou hostinu pro více strávníků. Doplňte bílým nebo šumivým vínem.