O NÁS



 

Jak to všechno začalo

Vrtá vám hlavou, jak vzniklo jméno Lozano Červenka? Jednoduše. Eva Červenková ze Středokluk si vzala šarmantního Španěla Carlose Lozano a mezinárodní jméno bylo na světě. Carlos dříve pracoval jako stavař, krize ve španělském stavebnictví ho ale přinutila obor opustit. Když se tehdy naskytla možnost koupit olivový háj, neváhali. Mezi olivovníky ostatně vyrůstal a nápad se líbil i Evě, které na českém trhu chyběl kvalitní olivový olej za přijatelnou cenu. Spojili se s Carlosovým bratrem, který rovněž vlastní olivovníky, a pustili se do výroby. První várky oleje vozili Eva a Carlos do České republiky jen pro sebe a co zbylo, rozdali přátelům. Kladné odezvy je ale brzy přesvědčily, že má smysl nabídnout olej i dál. Přesvědčila je o tom také Lída, sestra Evy, která pomohla se založením firmy a přišla s myšlenkou prodávat olej na farmářských trzích.

Kde se náš olej vyrábí

Extra panenský olej Lozano Červenka se vyrábí v andaluském podhůří Sierra de Segura, u bran národního parku Cazorla Segura a Las Villas, v provincii Jaén. Olivové háje naší rodiny k dnešnímu dni čítají 24 000 stromů, což znamená celkovou produkci přes 300 000 litrů extra panenského olivového oleje ročně.  Náš extra panenský olivový olej se získává výhradně za studena, a to z olivovníků, z nichž některé jsou více jak 100 let staré. Pochází navíc z oblasti, kterou odborníci považují za jednu z nejlepších.

Jaké odrůdy olivového oleje nabízíme

Nejprve jsme prodávali pouze olivový olej odrůdy Picual, který se vyznačuje výraznou chutí s jemným pepřovým ocáskem. Později jsme přidali i alternativu pro ty, kdo si potrpí na jemné oleje: odrůdu Arbequina.

Naše filozofie

Chceme jíst dobře i zdravě každý den. Naše rodinné kořeny nám tuto cestu otevírají. Olivový olej se pro nás stal nejen prací, ale především vášní, o kterou se chceme dělit. Jako přímí pěstitelé a výrobci můžeme nabídnout velmi výhodné ceny při zachování vysoké kvality. Překvapilo nás, kolik mýtů o olivovém oleji mezi lidmi koluje. Chceme olej nejen nabízet za přijatelnou cenu, ale také pomáhat s osvětou olivového oleje v České republice.

Náš sortiment

Olivový olej tvoří hlavní podíl našeho sortimentu, postupně jsme k němu ale přidali i několik druhů oliv (černých i zelených), kapary nakládané v octu a mořské soli, sladkokyselé okurčičky, vinnou redukci a sherry ocet. Oblíbené jsou také naše křehké mandle. Navíc si u nás můžete zakoupit ručně malovanou andaluskou keramiku.

Náš tým

I když se náš sortiment neustále rozšiřuje, o vše se stará jen pár lidí. Eva má na starost marketing, Lída prodej a Carlos finanční záležitosti a logistiku. Několik dní v týdnu můžete na stáncích po celé republice vídat naše vyškolené prodejce, kteří vám s čímkoliv rádi poradí.

Zelené zlato

Vyrábíme extra panenský olivový olej vysoké kvality, který se získává přímo z vybraných oliv výhradně mechanickými procesy. Náš olej je vlastně džus z oliv, a to buď odrůdy Picual, nebo Arbequina. V porovnání s běžnými oleji jsou naše oleje velmi aromatické, protože nedochází k mixování odrůd. Olej má velmi nízkou kyselost, která se každý rok mění v závislosti na sklizni. Olej nabízíme čerstvý, sběr oliv probíhá vždy od listopadu do ledna.

Rodinná tradice

Naše háje čítají přibližně 24 000 stromů, což znamená celkovou produkci přes 300 000 litrů extra panenského olivového oleje ročně. Jako přímí pěstitelé a výrobci můžeme nabídnout velmi výhodné ceny při zachování vysoké kvality.

Olivy a Kapary

Nabízíme několik druhů oliv, ať již klasické bez pecek, nebo příjemně aromatické s peckou. A pokud máte rádi kapary, jistě se stanete našimi věrnými zákazníky. Nakládáme je v octu a mořské soli. Své fanoušky mají i naše sladkokyselé okurčičky.

Sherry Ocet v Vinná Redukce z Jerez de la Frontera

Dostanete u nás také vinnou redukci, jež se získává pečlivým vyvařováním těch nejkvalitnějších hroznů, nebo sherry ocet karamelově mahagonové barvy s vůní švestek a sušených fíků. Obě ingredience obohatí širokou škálu vašich pokrmů a když je smícháte, dostanete lahodné balsamico

Mandle

Nabízíme čerstvé mandle odrůdy Ferragnes, které se skořápek zbavují těsně před dovozem do Čech. Proto jsou krásně křehké, měkké a sladké. Pocházejí z okolí hor Sierra de Baza a Sierra del Pozo (Granada, Andalusie).