O produktech

Olivový olej

deco-4-min-1024x678Pěstujeme olivovníky odrůdy Picual a Arbequina. Všechny naše oleje jsou přísně monovarietální a nikdy nedochází k mixování odrůd a úrod. Naše olivy se lisují výhradně mechanickými procesy do několika hodin po tom, co byly sklizeny. Rychlé zpracování zaručuje špičkovou kvalitu a nízkou aciditu – v závislosti na počasí během roku se pohybuje kolem 0,1 %.

Často neskromně přiznáváme, že výroba olivového oleje je v naší rodině spíše srdcová záležitost. Po letech korporátního a konzumního života jsme se rozhodli vrátit se k našim kořenům a věnovat se čistě něčemu, co dává smysl a je zdravé. Nicméně také velice rádi a často zdůrazňujeme, že my nejsme jenom ledajaký prodejce oleje.

Jsme především velká rodina, a jenom tak dokážeme nabídnout původní a nefalšovaný produkt, který vyrábíme rádi a s láskyplnou péčí.

 
 
 

products-olive-min-1024x731Olivy, kapary a okurčičky

Nabízíme několik druhů oliv: černé, zelené, bez pecky i s ní. Protože si Španělové potrpí na olivy s peckami, vypeckované olivy u nás najdete jen jedny. Černé olivy prodáváme jen s peckou: správná oliva tohoto typu je totiž tak měkká, že z ní pecku nelze vyndat. Zato můžete vybírat z černých oliv konfitovaných (mírně sušených) a černých oliv v nálevu. Pro milovníky ostrých pokrmů jsme přichystali zelené olivy v tradičním paprikovo-česnekovém nálevu Mojo Picon.

Specialitou jsou olivy Arbequina, ze kterých se vyrábí i náš olej, a Hojiblanca, jež nakládáme do středomořského koření. Žádné naše olivy nejsou přesolené a s těmi, které dostanete v supermarketu, mají společné snad jen jméno. Ochutnat můžete také naše kapary, které nakládáme do mořské soli a octa.

Fajnšmekři ocení sladkokyselé okurčičky: třeba jako kousek exotiky do vánočního bramborového salátu.

 

Mandle

mandle-3-min-1024x678Mezi řadami našich olivovníku, se najdou i mandloně. Jejich plody se sklízejí od poloviny srpna do konce září. Stejně jako při sklízení oliv se pod stromy natáhnou plachty, do kterých potom mandle padají.

Odebíráme je od kamaráda Manuela, který se pěstování mandlí věnuje celý svůj život, a jehož sady se nachazí v okolí hor Sierra de Baza a Sierra del Pozo v Provincii Granada, v Andalusii. Na první pohled uvidíte rozdíl od běžných mandlí: mandle odrůdy Ferragnes jsou nezvykle velké, vypnuté, světle hnědé a mají jedinečnou sladkou mandlovou chuť.

Mandle máme vždy z aktuální sklizně, a pouze přírodní. Žádná sůl, žádný pepř. Skořápek se zbavují těsně před dovozem do Čech, proto jsou krásně křehké.

Sklizeň září 2017

 
 

 

deco-14-min-350x250Vinná redukce a sherry ocet

Vyzkoušejte náš silný ocet s kapkou červeného vína, který skvěle dochutí saláty. K němu můžete přimíchat naši vinnou redukci (arrope).

Jde v podstatě o svařenou šťávu z vinných hroznů, které je krásně hustá a mísí s v ní chuť karamelu a rozinek. Je ideální na sýry, ovoce, saláty či bílé maso. Pokud redukci a ocet smícháte, dostanete lahodné balsamico.

 

 

 

 

 

 Filtey z tuňáka a lososa v extra panenském olivovém oleji, Pečené papriky 

 

Spojili jsme dvě úžasné chutě: naše olivové oleje a prvotřídní maso z tuňáka a lososa. Tyto dvě ryby nakládáme do našeho extra panenského olivového oleje Arbequina, který můžete použít do salátů či těstovin.Tuňáka a divokého lososa z Aljašky ručně krájíme na filety. Nejen že bezvadně chutnají, ale zaručují taky bezvadný přísun Omega-3 mastných kyselin. A myslíme na i na vegetariány: do našeho ostřejšího oleje Picual nakládáme papriky. Bez konzervantnů, soli a koření.