Reference

Václav Frič, restaurace Na Pekárně

Rád používám oba druhy oleje, Picual i Arbequinu, již delší dobu. Jsou výborné jak na teplou, tak studenou kuchyni. Jsem spokojený jak s distribucí, tak závozem a cenou. Oleje jsou opravdu výborné. Díky, že takové produkty máte.“

Jan Kracík, šéfkuchař restaurace Pot Au Feu

„Používáme jak Arbequinu, tak Picual. Jemnější Arbequinu například při přípravě dresinků a dezertů, plnější a pikantnější Picual na masa, polévky, přílohy nebo ryby. Je velmi oblíbený pro svou jedinečnou chuť a vůni. A samozřejmě i proto, že se jedná o nejzdravější olej vůbec. Jeho kvalita je neustále na perfektní úrovni a víme, kdo stojí za jeho výrobou i kdo se o něj stará. Nakládané olivy, kapary i okurčičky přidáváme do omáček, tapenád, tataráků nebo jen jako doplněk k domácím terinám i k sýrům.“

Jaroslav Kozdělka, šéf pekárny v karlínské Esce

„V Esce používáme filtrovaný olivový olej odrůdy Arbequina, a to zejména na studenou kuchyni, například do salátů. Vyhovuje nám jemnost oleje, specifická a výrazná chuť oliv, barva i to, že olej pochází od rodinné firmy a nejedná se o velkovýrobu.“

Darina Křivánková, majitelka Bytové restaurace Na faře

„Miluju zemitou nahořklost Picualu i decentní jemnost Arbequiny, bohatě si s nimi vystačím, jiný olej už nepotřebuji, připravuji na nich prakticky všechna jídla, teplá i studená. Když mi zásoby oleje dojdou, nastává v mé kuchyni konec světa. Líbí se mi, že majitelé zacházejí s olivovým olejem, jako s vínem: jaká je úroda, kolik bylo slunce, takový je i olej. Nesnaží se dosáhnout univerzální chuti, která se zavděčí každému, ale nechají vyniknout surovinu v její autentické kráse. Naprosto závislá jsem na jejich vinné redukci, neznám nic dokonalejšího na dokončení salátu nebo dezertu, vymýšlím recepty jen proto, abych v nich mohla tuhle vinnou redukci použít. A pak tu jsou křehké cornichons, ty jsou nejlepší jen tak, a nedostižné mandle, které vždycky zmizí dřív, než z nich stihnu něco upéct. Navíc si cením toho, že jde o produkty malé rodinné firmy, nesmírně milých lidí, kteří rozumí dobrému jídlu a dopředu mi hlásí, jaká je letošní úroda oleje. Je radost s nimi spolupracovat.“

Marek Fichtner, šéfkuchař restaurace Červený jelen

„Olivový olej Lozano Červenka používám především proto, že jde o olej z jediného typu oliv, nikoliv mdlý mix několika odrůd. V kuchyni hotelu Augustine máme filtrovaný olej odrůdy Arbequina, který je krásně svěží. Používám ho hlavně na studenou kuchyni, polévám jím ale také pečené maso, ryby a hodí se i při výrobě některých omáček.“ (během práce v hotelu Augustine)

Jan Štěrba, šéfkuchař restaurace Piano Nobile Chateau Mcely

„V kuchyni používám extra panenský filtrovaný olej odrůdy Arbequina. Líbí se mi, že je z něj příjemně cítit tříslovina, zároveň je však krásně jemný. Navíc jsme spokojeni s pružným dodáváním oleje, vždy ho obdržíme obratem. Vynikající jsou i andaluské mandle.“

Pavel Nikl, vinný bar Vinograf

„Používáme oba filtrované oleje. Picual používáme spíše v teplé kuchyni a olej Arbequina pro jeho jemnost zase do dresinků a ve studené kuchyni. Oba oleje také nabízíme našim hostům jako doplňky k sýrům a uzeninám. Olivy podáváme v degustačním setu tří druhů oliv (Arbequina, Hojiblanca, Negro). Na olivách a olejích Lozano Červenka si nejvíce ceníme toho, že se jedná o produkty z jednotlivých odrůd oliv. To je nám velice sympatické, protože můžeme porovnávat různé odrůdy stejně jako třeba u vína, které nám je tak blízké. V neposlední řadě se nám líbí poměr cena/výkon.“

Petr Hajný, šéfkuchař Park Hotelu Popovičky
LOZANO_hajny

Zdroj fotografie: https://www.extrakurzy.cz/kurz/skola-vareni-omacek-s-petrem-hajnym

„V kuchyni používám nefiltrovaný olej odrůdy Arbequina a občas i Picual, a to na ryby, do salátů a pod restovanou zeleninu. Vyhovuje mi jeho chuť a vlastnosti, navíc se mi moc líbí česká stopa ve výrobě tohoto oleje.“

Martin Lodr, šéfkuchař Angusfarm Soběsuky

„V kuchyni používáme filtrovaný olivový olej odrůdy Arbequina, a to zejména na studenou kuchyni. Skvěle se hodí například do tataráku nebo na saláty, občas do něj i naložíme maso. Líbí se nám, že je jemný a krásně voní. Zároveň rádi podpoříme českou rodinnou firmu.“

Petr Vlk, šéfkuchař restaurace Na Kopci

„Olej odrůdy Arbequina rád používám k dochucování grilovaných mas i ryb. Mám ho rád pro jeho plnou a jemně nahořklou chuť.“